dilluns, 27 de juliol del 2009



PLA EDUCATIU D'ENTORN

L'abril del 2005 l'Ajuntament de Banyoles, l’Ajuntament de Porqueres i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya van signat un conveni per desenvolupar un Pla Educatiu d'entorn als municipis de Banyoles i Porqueres.
Es una iniciativa de cooperació educatives que pretén dinamitzar i potenciar actuacions coordinades entre els centres educatius i el seu entorn per a millorar l'atenció integral a tots els infants i joves i promoure la cohesió social.
El desenvolupament d'aquests Plans Educatius d'Entorn es plantegen amb la implicació de l'administració, l'educació formal i el món associatiu.
El teixit associatiu i les entitats són un element fonamental per poder tirar endavant aquesta iniciatives.
El Pla Educatiu d'Entorn, és una eina que ens permet treballar la cohesió social de la nostra ciutat més enllà del marc escolar. El Pla Educatiu d'Entorn facilita tot un seguit d'activitats, tant formatives, lúdiques, esportives, culturals, etc. fora de l'horari escolar i adreçades a un públic molt divers, no exclusivament escolar, amb l'objectiu d'ampliar l'àmbit d'acció educativa més enllà dels centres escolars. Aquest Pla permet a la ciutat de Banyoles reforçar totes aquelles actuacions que la Comissió que dirigeix el pla considera necessàries. Els membres que integren les diferents comissions del Pla Educatiu d'Entorn tenen orígens plurals (món de les entitats, professionals, representació política.,....).
Els objectius generals d’aquest pla són:
Aconseguir una educació integral per a tot l’alumnat.
Promoure la cohesió social a través de l’educació.
Promoure l’ús de la llengua catalana en un marc plurilingüe.
A la zona Banyoles-Porqueres s’ha creat una comissió local amb representació de tots els àmbits de l’administració local, educació formal i entitats i associacions i s’han constituït cinc grups de treball:
Planificació: engloba el Pla d’Escolarització Extensiva.
Barris: proposa diferents anàlisis i actuacions a barri.
Esports: treballa amb un pla d’activitats extraescolars esportives i un pla experimental d’esports, amb repercussió a tots els CEIP i IES.
Salut: treballa per coordinar les diferents actuacions que es realitzen en l’àmbit de la salut i la població infantil i juvenil.
UEC: treballa amb un projecte d’Unitat d’Escolarització Compartida per a alumnes de secundària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada