dilluns, 27 de juliol del 2009










CONSELL DE BARRI LA FARGA DE BANYOLES

El Consell de barri de La Farga va ser creat el març de l'any 2005.En el marc del projecte de la Llei de Barris, la creació del Consell i el seu funcionament es va convertir en un dels motors de la redacció del projecte de rehabilitació integral del barri.

La subvenció no es va aconseguir l'any 2005, aquesta va arribar l'any 2006.

La participació del Consell de La Farga en la redacció del projecte va ser molt ben valorada per la pròpia Generalitat en el procés d'atorgament dels ajuts per al projecte.

A dia d'avui, el Consell de la Farga segueix en actiu treballant, principalment, temes relacionats amb la convivència entre les diferents comunitats que resideixen al Barri .

El projecte integral del barri té com objectiu principal millora la integració social i urbana dels seus habitants al conjunt de la ciutat, com la connectivitat del barri amb la trama urbana del centre de Banyoles reurbanitzant els carrers del barri.

Accions per a la cohesió i integració social.

Accions per a evitar la regressió urbanística del conjunt del barri i del seu parc d’habitatges.

El Projecte de Suport Associatiu i Dinamització Ciutadana neix a partir de les conclusions obtingudes de l’estudi de necessitats de les entitats elaborat durant el segon semestre de l’any 2005. El projecte vol implementar les propostes obtingudes a partir de les opinions de la ciutadania. Aquesta implementació es divideix en dues línies de treball: la primera de formació i assessorament a entitats, i la segona de creació d’espais de debat i reflexió per i entre col·lectius concrets de població del barri com podrien ser dona, infància, joventut, població immigrada i gent gran.

Objectius

Fomentar espais de diàleg i reflexió conjunta dins i entre col·lectius. Dinamitzar i enfortir el teixit associatiu de la ciutat. Donar eines a les associacions de ciutadans i ciutadanes per tal d’incorporar els seus criteris en els processos de presa de decisions i en els processos de construcció de les polítiques locals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada