dilluns, 27 de juliol del 2009

JORNADES DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA
Segona Jornada de Participació Ciutadana
Des de l’any 2004, l’Ajuntament de Banyoles organitza anualment la Jornada de Participació Ciutadana amb l’objectiu principal de donar resposta a les necessitats formatives de tècnics i tècniques de l’administració local, i de càrrecs electes municipals, sobretot de les comarques gironines.

Amb aquesta proposta, l’Ajuntament de Banyoles vol consolidar la línia de foment de la formació continuada mitjançant activitats específiques, amb l’objectiu de donar cobertura a les possibles mancances dels professionals que exerceixen tasques de caràcter tècnic. La finalitat d’aquesta línia formativa és ampliar els coneixement en l’àmbit del foment de la participació ciutadana als petits municipis i donar a conèixer experiències innovadores en aquest terreny, així com promoure el debat i l’intercanvi de coneixements entre les administracions locals. Aquesta formació es converteix en una eina de professionalització i especialització, així com de reflexió i intercanvi d’experiències..

El Projecte de Suport Associatiu i Dinamització Ciutadana neix a partir de les conclusions obtingudes de l’estudi de necessitats de les entitats elaborat durant el segon semestre de l’any 2005. El projecte vol implementar les propostes obtingudes a partir de les opinions de la ciutadania. Aquesta implementació es divideix en dues línies de treball: la primera de formació i assessorament a entitats, i la segona de creació d’espais de debat i reflexió per i entre col·lectius concrets de població del barri com podrien ser dona, infància, joventut, població immigrada i gent gran.

Objectius

Fomentar espais de diàleg i reflexió conjunta dins i entre col·lectius. Dinamitzar i enfortir el teixit associatiu de la ciutat. Donar eines a les associacions de ciutadans i ciutadanes per tal d’incorporar els seus criteris en els processos de presa de decisions i en els processos de construcció de les polítiques locals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada