divendres, 24 de juliol del 2009

L’associació des de l’any 1994 ve treballant per a la millora dels serveis i la qualitat de vida del seus veïns. Són nombroses les activitats que es realitzen per tal de mantenir un clima de consens i un contacte directe amb les administracions comarcals.
L´A.V. de La Farga de Banyoles, és una associació molt activa, durant tot l'any, participem en diferentes activitats i festes de la ciutat de Banyoles, Exposició de Flors, Dia sense cotxe, Jornades de Participació Ciutadana, Consell de Barri de La Farga, Projecte de Barris, Pla educatiu d´Entorn, Festa de Sardanes,11 de Setembre, etc... i organitzem anualment la festa del nostre Barri i des de l’any 1999 la Festa de la Diversitat.Es tracta d’una jornada on les diferents cultures de la ciutat s’acosten al barri i ofereixen la possibilitat de probar els productes i menjars típics de diferents països representats al barri. En realitat es pretén apropar les diferents cultures a fi de ser capaços de construir una ciutat més oberta, amb menys reticències, més humana, més solidària i més cívica.Aquesta Jornada organitzada per l’A.V. intenta reunit unes 35 o 40 entitats diferents de la ciutat per a donar conèixer a la població la riquesa social del barri mitjançant un intercanvi cultural a través de les danses, la gastronomia i les activitats típiques de cada país.
L’any 2004, en plena Capitalitat de la Cultura Catalana, la Federació Catalana de Diables i Dimonis va portar a terme a la capital del Pla de l’Estany la Fira del Foc de Catalunya.Durant els dies 10 i 11 de juliol de 2004, Banyoles es va omplir de colles d’arreu del Principal, la Catalunya Nord i les Illes, per aquesta trobada que incloïa jornades formatives per a colles de diables, tallers, exposicions i activitats festives.L'associació de veïns la Farga va col.loborar amb un esmorzar per una colla de diables.
L'estiu del 2005 l'associació impulsa un projecte per regular el lleure dels infants al carrer.L'origen d'aquesta iniciativa es troba en el fet que el barri, que és el que acull un índex més elevat de població immigrant menors de 16 anys.Las activitats van destinades sobretot a donar a conèixer entre els infants, la majoria immigrants, jocs tradicionals, lliçons de civisme(com esperar torn o no tirar papers a terra)i també es dediquen algunes estones a fer repàs escolar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada